De Arend Restaurant, voorheen 'De Gouden Arend' is gevestigd in een historisch pand aan de Dorpsdijk 248 in Rhoon dat dateert uit 1688. In die dagen was er een herberg in gevestigd met de naam 'De Uitspanning, ontleend aan het uitspannen van de paarden nadat men met paard en wagen bij de Rhoonsche Haven was aangekomen. Mens en dier konden na het uitspannen even lekker ontspannen bij de gezellige dorpsherberg.

De naam 'De Gouden Arend' werd ook in een ver verleden als eens aan de herberg gegeven, en vanaf 2000 stond deze naam lange tijd weer op de gevel van het restaurant. Daarvoor stond het café vooral bekend als 'Café Havenzicht' en verwierf het met Gezina en Henk Heezen bekendheid in Rhoon en omstreken. Toen Henk en Gezina het café verkochten aan het echtpaar Jan en An Verheij uit Poortugaal was het advies van Henk om de naam 'Havenzicht' te wijzigen in 'De Gouden Arend'.

Ook toen het café onder de huidige eigenaren steeds meer en beter stond aangeschreven als restaurant werd die naam aangehouden, maar in de volksmond werd toch vooral gesproken van ‘De Arend’. Daarom is in 2017 een nieuwe stijl doorgevoerd. Met ‘De Arend Restaurant’ blijft een fraai stukje Rhoonse historie bewaard zodat u nog altijd aangenaam kunt verpozen in dit gezellige etablissement.

De foto's hieronder hangen ook in de zaak en geven een mooi beeld van de Dorpsdijk en Rhoonse haven in vroeger tijden.


dorpsdijk Rhoon lang geledenWillibrorduskerk Rhoon vroegerrhoon haven 1rhoon haven 2rhoon haven 3rhoon haven 4rhoon haven 5rhoon haven 6rhoon haven 7Theisjesdijk RhoonSchilderij Rhoonscheveer 1900

De Arend Restaurant in Rhoon

De Arend restaurant
Dorpsdijk 248, 3161 CJ Rhoon

Bestellen of reserveren
tel: 010 5015323

Openingstijden
woensdag t/m zondag
van 12:00 - 22:00 uur

Meld je aan voor onze nieuwsbrief