Iets ten zuidwesten van wereldhavenstad Rotterdam ligt het historische plaatsje Rhoon, op wat ooit het eiland IJsselmonde was. Het was in het jaar 1199 dat de Zeeuwse jonker Biggo van Duyveland een zandplaat in de Oude Maas als leengoed ter beschikking kreeg van Graaf Dirk Vll van Holland. Om de plaat te beschermen tegen het wassende rivierwater liet hij deze indijken. Het huidige gebied tussen de Dorpsdijk, Oud-Rhoonsedijk en Werkersdijk vormde zo de heerlijkheid, ofwel het heerschap Roeden, en daarmee was het ontstaan van Rhoon een feit. Roon, zoals de plaatsnaam voorheen ook vaak werd gespeld, is een samentrekking van Roden, of Roeden, dat staat voor een gerooid stuk bos.

Na het indijken bouwde Van Duyveland een kasteel, maar dat werd tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 1421 verwoest. Het huidige Kasteel van Rhoon werd na de vloed gebouw, evenals de Dorpskerk en het Wapen van Rhoon. Tijdens de beeldenstorm in Frankrijk en de Nederlanden van 1566 werd de kerk door protestanten in bezit genomen, de rooms-katholieken mochten gebruik maken van de kerkzaal in het kasteel van de rooms-katholieke Heren van Rhoon, de familie Van Duyveland. Tot aan de hervorming was de kerk gewijd aan Wint Willibrord. In 1683 liet Hans Willem Bentinck, de 1e graaf van Portland, een nieuwe kleine kerk bouwen op het Rhoonse Veer, waar de meeste katholieken woonden. In 1688 werd daar vlakbij aan de Dorpsdijk, en uitkijkend over de toenmalige haven en Oud Rhoonsedijk, een herberg gebouwd. Toen De Uitspanning, vervolgens De Gouden Arend, en tegenwoordig De Arend Restaurant.

Recreatiegemeente
De unieke ligging aan de Oude Maas maakt Rhoon ook tot een boeiende recreatie-gemeente, met allerlei daarop gerichte activiteiten, zoals een jachthaven, een pontje, golfbaan, enz. het Kasteel van Rhoon is ook een erg gewilde trouwlocatie! In de mooie Rhoonse en Carnisse Grienden kunt u heerlijk ontspannen wandelen en fietsen in de pure natuur. Ook Klein Profijt, het buitendijks zoetwatergetijdengebied van 70 hectare even voorbij de jachthaven, is een mooi en vrij toegankelijk natuurgebied.

Rhoon is al met al een boeiende plaats waar van alles te zien en te beleven is! We hebben een paar wandeling en fietstochten voor u  verzameld, waarvoor De Arend Restaurant een uitstekende uitvalsbasis is.

Bereikbaarheid

Rhoon is bereikbaar via de A15, afslag 19. Er is een metrostation: Metrostation Rhoon. Dit is gelegen langs Metrolijn D en verbindt Rhoon noordwaards met Rotterdam en naar zuidwaards met Hoogvliet en Spijkenisse. Het tweede traject van het Erasmuspad eindigt in Rhoon. Vanaf de kop van de jachthaven vaart een fiets-/voetveer naar Oud-Beijerland & Beerenplaat.

De Arend Restaurant in Rhoon

De Arend restaurant
Dorpsdijk 248, 3161 CJ Rhoon

Bestellen of reserveren
tel: 010 5015323

Openingstijden
donderdag t/m zondag
van 12:00 - 22:00 uur
(momenteel woensdagen tijdelijk gesloten)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Rhoonsveer

rhoonsveer fietsers

Op nog geen kilometer fietsen van Restaurant De Arend kunt u met het voet- en fietsveer oversteken naar Oud Beijerland en Spijkenisse.

Klik hier voor de dienstregeling.

De Arend buffetten

Gouden Arend buffetten

Voor een smakelijk buffet, ook op maat, bent u bij Restaurant De Arend aan het juiste adres!