Maelion

Maelion maakt starters blij met droomhuizen voor scherpe prijs

Negen jaar lang was Vries-Jan Zuidam uit Rhoon makelaar bij het grootste makelaarskantoor van Rotterdam. “Ik merkte dat het voor starters vaak geen probleem was een woning te kopen, maar dat de kwaliteit veel te wensen overliet. Daardoor groeide het idee een bedrijf op te zetten dat hoogwaardige woningen voor starters kan aanbieden voor een scherpe prijs”, licht Vries-Jan Zuidam het ontstaan van Maelion toe. “Wij zijn een specialistische speler in de woningmarkt die oude panden opkoopt, ze volledig renoveert om vervolgens starters blij te maken met hun droomwoning van onder de twee ton.”

De panden die Maelion daarvoor uitzoekt zijn veelal panden uit de jaren dertig of ouder. “Iedereen kan een oud pand met wat verf een ander aanzien geven. Maar de kunst is om de indeling aan te passen aan de huidige eisen en de woning met voorzieningen een grote kwaliteitsslag te geven. Wij zijn sterk in het vermoderniseren van de woning. Daardoor kunnen wij woningen aanbieden van hoge kwaliteit zoals je die elders op startersniveau niet tegenkomt. Dat is ons succes”, weet Vries-Jan Zuidam.

De basis voor Maelion werd vier jaar geleden gelegd. Vries- Jan Zuidam, zijn vader Henk Zuidam en zijn schoonvader Chris van Rosmalen sloegen toen de handen ineen. “We waren alle drie enthousiast over het idee. We spraken af het eerste jaar drie panden onder handen te nemen om te bekijken of de formule voldoende aansloeg.” Er bleek bij starters al direct interesse voor de woningen van Maelion. “De eerste woning was al verkocht voordat hij te koop stond, de tweede woning heeft een week te koop gestaan en de derde woning slechts drie dagen. Voor ons was dat het teken dat we de spijker op de kop hadden geslagen.”

In de afgelopen vier jaar heeft Maelion 25 woningen gekocht, gerenoveerd en weer verkocht. Het werkgebied omvat Groot Rotterdam. “In ons werkgebied hebben we genoeg om handen en is de vraag groot.” De starterswoningen die Maelion in de markt zet worden geleverd met complete keuken met vaatwasser, combi-magnetron en koelvriescombinatie. “Echt een keuken waar je mee vooruit kan”, benadrukt Vries-Jan Zuidam. “Dat geldt ook voor de badkamers. Zo goed en compleet uitgerust komt in het starterssegment niet veel voor. Aangezien onze woningen ook scherp geprijsd zijn, is er heel veel belangstelling voor. Temeer doordat de overheid het voor starters op het gebied van verbouwing alleen maar lastiger heeft gemaakt. Er is veel meer eigen geld nodig om een bouwdepot te krijgen. Daardoor is het voor starters moeilijk een opknaphuis te kopen en er zelf mee aan de slag te gaan.”

De renovatie van de woningen doet Maelion in eigen beheer “We willen hoge kwaliteit en zijn daarom heel kritisch. Voordat we beginnen voeren we van binnen en buiten een algehele inspectie uit om te zien of infrastructuur en leidingen goed zijn en hoe het met fundaties en betonconstructie zit. Eigenlijk doen we dat al in de fase voordat we een pand aankopen omdat we een product willen opleveren waar we ook achter kunnen staan. Bij negen van de tien woningen gaat alles eruit en wordt alles nieuw. Dat is ook ons succes.” Vries-Jan Zuidam vindt het leuk om in deze startersmarkt te werken. “Voor de kopers is het hun eerste woning en ze krijgen meer kwaliteit dan elders. Ze zijn erg blij met hun huis en dat maakt het voor ons ook erg leuk.” Ben je of ken je iemand die op zoek is naar een starterswoning, kijk dan voor meer informatie op www.maelion.nl.

 

De Arend Restaurant in Rhoon

De Arend restaurant
Dorpsdijk 248, 3161 CJ Rhoon

Bestellen of reserveren
tel: 010 5015323

Openingstijden
dinsdag t/m zondag
van 12:00 - 22:00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief